Kunstgras onderhoud

Overzicht

Iedereen kent wel het grote voordeel van het minimale kunstgras onderhoud. Onderhouden van natuur gras kost veel tijd en vaak geld, denk aan bijzaaien, bemesten, verticuteren en sproeien. Royal Grass® kunstgras heeft slechts een minimum aan inspanningen nodig. Maar om ook uw kunstgras gazon in een goede conditie te behouden moet u wel wat kunstgras onderhoud uit voeren. Het schoonhouden van uw gras is het belangrijkste kunstgras onderhoud.

Lees verder

Schoonhouden

Wanneer er bladeren op uw kunstgras gazon waaien, dan raadt Royal Grass® aan deze te verwijderen. Hierdoor voorkomt u dat er zaadjes gaan ontkiemen op uw grasmat. Gebruik voor het aanvegen een harde bezem. Hierdoor zorgt u tevens dat het gras weer mooi rechtop gaat staan. Want regelmatig gebruik heeft als gevolg dat het gras plat gaat liggen. Daarom raden wij aan uw gazon een paar keer per jaar op te borstelen.

Mocht het toch voorkomen dat er onkruid begint te woekeren, dan dient u dit met de hand of met een hark te verwijderen. Wanneer er onverhoopt sprake is van hardnekkige onkruidgroei, maak dan gebruik van biologisch onkruidverdelgingsmiddel.

Huisdieren

Royal Grass® kunstgras is zacht, schoon en gegarandeerd veilig. Hierdoor is het uitermate geschikt voor huisdieren. Ontlasting van huisdieren op het kunstgras kunt u voor uw eigen hygiëne het best direct opruimen. De plek van het ongelukje kunt u vervolgens naspoelen met lauwwarm water.

Tips voor kunstgras onderhoud

Kunstgras onderhoud is belangrijk om uw gazon zo lang mogelijk mooi te houden. Daarom heeft Royal Grass® de belangrijkste zaken met betrekking tot kunstgras onderhoud op een rijtje gezet.

  • Verwijder bladeren en takken
  • Verwijder onkruid
  • Mos en algen verwijderen
  • Opruimen en schoonmaken uitwerpselen en urine
  • Zuren, verf en lijm op het kunstgras vermijden
  • Kunstgras zo nu en dan borstelen

Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze!